Köpek Kulübesinin Bakımı ve Temizliği

Köpek Kulübesinin Bakımı ve Temizliği
Köpek kulübesinin sadece sağlık koşullarına uygun oluşu yeterli değildir. Kullanılan her konut gibi köpek kulübesi de zaman içerisinde kirlenir, aşınır, bakım ve temizlik gerektirir. Köpek kulübesinin bakımı;



 


Köpek kulübesi her gün temizlenmelidir.
Köpek minderi her gün dışarı alınmalı, silkelenmeli ve havalandırılmalıdır.
Kulübenin içi, tüy artıklarından, döküntülerden süpürülerek temizlenmeli, arada bir parazit bulunup bulunmadığı denetlenmelidir.
10 – 15 günde bir defa parazitlere karşı ilaçlama yapmak yerinde bir önlemdir.
Kirlenen, ıslanan minderlerin temizliğine, kuru ve rutubetsiz olmasına itina gösterilmelidir. Minderler gerektikçe değiştirilmelidir.
Köpek kulübesinin çevresinin temizliğine en az içi kadar özen gösterilmeli, yiyecek, döküntü, tüy gibi artıklar toplanılarak bahçenin uzak bir köşesine açılan çukura gömülmelidir. Böylece insan sağlığına da zarar verebilecek olan parazitlerin neden olabileceği tehlikelerden korunmuş olunur.
Köpek kulübesi vakit geçtikçe oluşabilecek çürüme, kırılma, çatlama, boyaların dökülmesi gibi arızalar ertelenmeden giderilmelidir.
Akan dam, rutubet veya su geçiren bir taban, yağmurların süzüldüğü, asalakların barındığı çatlak duvarlar büyük sorunlara yol açar.




 

Yorum Gönder

0 Yorumlar