Kedi Köpek Tüyü Temizleme Önerileri



Kedi Köpek Tüyü Temizleme Önerileri
Evinde kedi köpek besleyen insanların en büyük problemlerinden biri de kedi köpek tüyü temizleme işlemidir. Bu tüylerin özelikle halılarda birikmesi ev hanımlarının canını bir süre sonra sıkmaya başlayacaktır. Her gün tüy temizlemek takdir edersiniz ki hiç de hoş olmayan bir durumdur.

Bu durumu azaltmak ve ufak önlemler almak hem evcil hayvanlarınızın sağlığını hem de sizin sağlığınızı etkileyecektir. Özellikle evde küçük çocuk ya da hamile biri varsa kedi köpek tüyü temizleme işini ciddiye almanız gerekir. Zira bunların solunması ve vücuda alınmasıyla istenmeyen sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Kedi köpek tüyü temizlemesi ile ilgili pratik bilgilere gelin beraber bakalım.




Kedi köpek tüyü halıdan nasıl temizlenir?
Eğer halınızın ipi az ve kısa ise tüy temizliği için mop kullanabilirsiniz. Bunun için halıyı elektrikli süpürge ile süpürdükten sonra sprey şişesine koyduğunuz suyu halınıza sıkın. Mop ile nemli bölgeleri sildiğinizde kenarda birçok kedi köpek tüyü toplandığını göreceksiniz.

Tüylerin temizlenmesinden önce daha az tüy temizlemek daha mantıklıdır. Bu sebeple evcil hayvanınızın tüylerini taramanızda fayda var. Bunun için jiletli taraklar işinizi fazlasıyla görecektir. Özel olarak üretilmiş bu ürünler sayesinde kedi ve köpeğinizden çıkan tüylere inanamayacaksınız.



Evcil hayvanınıza zararı olmayan ve çoğu hayvan tarafından sevilen bu işlemi aklınıza geldikçe yapabilirsiniz. Böylece ölü tüylerin halınıza yapışmasını ve etrafı kirletmesini önlemiş olursunuz.
Beyaz eşya firmaları son dönemde tüyleri iyi çeken ürünler geliştirmektedir. Bu ürünlerin içindeki filtreler sayesinde tüy alerjisi olan misafirleriniz de bundan memnun olacaklardır. Bu süpürgelerin çok iyi emiş gücüne sahip olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.


Kedi köpek tüyü için tercih edilebilecek diğer yöntem, özellikle çok tüylü ve tüy döken hayvanların pet kuaförlerde tıraş ettirilmeleridir. Bu işlemi yaza girerken yaptırmanız daha doğru olacaktır. Böylece hayvan dostlarınızın hastalanmasına da engel olmuş olursunuz.
İlginizi Çekebilir: Kediler için ev dekorasyonu fikirleri içeriğini mutlaka inceleyin!

Kedi köpek tüyü toplayıcı hakkında
Tüy toplama rulolarını büyük marketlerde ya da pet shoplarda bulabilirsiniz. Rulolar güçlü bir yapışkan ile üretildiği için tüylerin olduğu hemen her yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu, size ayrıca zaman kazandıracak bir pratiklik sunar.



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar