Kedi Köpek Tüyleri Nasıl Temizlenir?



Kedi Köpek Tüyleri Nasıl Temizlenir?
Özellikle de kedi ve köpekler hayatımızın bir parçasıdır. Kimimizin evinde kimimizin bahçesindedir, kimimiz de sürekli olarak barınakları petshopları ziyaret ederiz. Bu hayvanlarla alakalı şikayetçi olduğumuz tek yön tüyleridir. Özellikle de titizsek tüylerden kurtulmak için sürekli uğraşır dururuz. Ancak yine de evcil hayvanımızdan vazgeçemez, vazgeçmemeliyiz de… Özellikle de kedi köpek tüylerinin temizlenmesi konusunda size yardımcı olabilecek püf noktaları aşağıda sıraladık. İnceleyerek uygulamanızı tavsiye ederiz.
Koltuk-Kanepe ve Halıdaki Tüyleri Temizleme




TÜY TOPLAMA RULOLARI
Tüy toplama rulolarının yüzey kısımları güçlü bir yapışkan madde içermektedir. Bu rulolar sayesinde kanepe, koltuk, perde, halı, giysi gibi birçok yerdeki tüyleri toplayabilirsiniz. Ebatları küçük olup büyük alanlarda sizi biraz uğraştırsa da etkili bir yöntemdir.

ELEKTRİK SÜPÜRGESİ
Bunun için çekiş gücü kuvvetli bir süpürge tercih etmelisiniz. Günlük yaşantınızda sıkça kullandığınız elektrik süpürgesi ile; halı, koltuk, kanepe, perde gibi birçok alanda yer alan tüyleri süpürebilirsiniz. Alerjik bir bünyeye sahipseniz her tür toz için elektrik süpürgesini çok sık kullanmanız gerekir.



LASTİK ELDİVEN
Lastik eldiven ne alaka diyenleriniz vardır mutlaka… Bu ürünü kullanmak için 2 farklı yöntem vardır:
1.yöntem olarak lastik eldivenin içini istediğiniz bir malzeme ile tamamen doldurun. Eldiveni hızlı bir şekilde koltuk, kanepe, perde, halı gibi ürünlerinizin üstüne sürün. Eldiven ve kumaş arasındaki sürtünme durumu statik enerji yaratır. Bu durumda hem tüyler temizlenecek hem de zamanla oluşan küçük tiftikler de temizlenecektir. Tabi bu durumu eldiveni direk elinize geçirerek de yapabilirsiniz. Daha etkili sonuç almanıza neden olabilir. Ancak bir süre sonra eliniz uyuşacak ve ağrıyacaktır.
2.yöntem olarak yine lateks eldiven ve suya ihtiyacınız olacak. Eldiveni suyla ıslatın. Ardından tüylü olan kısımlara sürtün. Islak eldiven o bölgede yer alan kedi ve köpek tüylerinin eldivene yapışmasına yardımcı olur. Bu sayede oradaki tüm tüylerden kurtulmanızı sağlar. İşlem bitiminde eldiveni durulamayı ve yine hazır halde bırakmayı unutmayın.

Giysilerdeki Tüyleri Temizleme
Sevimli dostlarımızla haşır neşir olurken giysilerimiz de tüylerinden nasibini alabilir ve üstümüzü tüyler içerisinde bulabiliriz. Sırf tüy yapıyor diye bu dostlardan vazgeçmek olmaz, ancak tedbir alınabilir ya da bu tüyleri temizleyerek kurtulmak mümkündür.

niz. Bu pratik yöntemler sayesinde her tür alandaki tüylerden kurtulmuş olursunuz. 


BANT
Çoğu kumaş her tür tüyü direk üstüne çekmektedir. Sadece kedi köpek tüyü değil, akla gelebilecek tüyleri de yine üstüne çektiği için hoş bir görüntü oluşturmaz. Ancak tüyler oluyor diye ne kumaştan ne de sevimli dostlarımızdan vazgeçmek olmaz. Bant bu konuda en etkili çözümlerden biridir. Bandı dilerseniz elinize yapışkan yüzeyi üst kısımda kalacak şekilde sarın. Ardından bantla tüylü olan bölgeleri gezin. Bant tüm tüyleri çekecektir. Dilerseniz tüylerin sıklığına göre sürekli bant değişimi yapabilirsiniz. Bant yüzeyi tamamen tüylerle kaplandığında artık tüy çekiş gücünü de kaybedecektir. Bu yüzden sıklıkla değiştirmelisiniz.

SOĞUK HAVA
Ne alaka diyenleriniz vardır sanırım. Soğuk hava kıyafetlerinizin üstündeki kedi-köpek tüylerinin kolayca uçmasını sağlar. Dilerseniz soğuk havalarda bu temizliği dışarıda yapabilir. Dilerseniz kuvvetli bir saç kurutma makinesini soğuk hava yayan bölüme alarak da kıyafetlerinizin üstüne tutarak yine bu tüylerden kurtulabilirsiniz. Bu işlem öyle sanıldığı kadar kısa sürmez. Sizi biraz uğraştırabilir. Ancak yine de etkili sonuç almanızı sağlar.
Yine tabi yukarıdaki yazımızda belirttiğimiz gibi giysi-kıyafet üstündeki kedi-köpek dahil her tür tüyden kurtulmak için ıslak lateks eldivenler ile tüy toplayıcı ruloları kullanabilirsi


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar