Mekik Çekmenin Faydaları Nelerdir ?



Mekik Çekmenin Faydaları Nelerdir ?
Doğru ve istikrarlı bir şekilde diğer egzersiz hareketleriyle birleştirildiğinde;

Bel ve karın kas gruplarını güçlendirir. Göğüs kemiğinden pelvis kasına kadar giden iki taraftaki kasları, arka karın kaslarını ve pelvin bölgesinde bulunan 3 kas grubunu kuvvetlendirir ve gelişmesine yardımcı olur. Daha dinamik ve fit görünmenizi sağlar. Bel ve göbek çevresindeki yağların yakılmasına yardımcı olur.

Mekik Nedir? Doğru Mekik Nasıl Çekilir? anlatmaya çalıştık. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Konu hakkında Soru ve Görüşlerinizi sayfanın altında yer alan Yorumlar bölümünden yazarak bizlerle paylaşabilirsiniz…


Doğru Mekik Nasıl Çekilir
Hareketi kilo vermek için değil, karın kaslarınızı güçlendirmek için yapınız. Kilo vermek için yürüyüş yapmak mekik çekmekten daha faydalı ve daha fazla kalori yakmanıza neden olur. Bu nedenle amaç göbek yağlarını yakmaksa egzersizi bütün vücudunuz çalışacak şekilde uygulayın. Böylece mekik hareketi de göbek bölgesindeki yağların yakılmasında daha etkili olacaktır.

Son olarak televizyon ve internet gibi ortamlarda gördüğünüz mekik çekme aletlerine inanarak farklı arayışlar içerisine girip, reklamda oynayan kızlar gibi olacağınızı hayal etmeyiniz. Mekik hareketi kısa zamanda etkisini gösteren ve belinizi incelten göbek yağlarınızdan kurtulmanızı sağlayan bir egzersiz değildir.

Mekik, komple bir egzersiz programında, göbek ve bel çevresinde bulunan yağların yakılmasını hızlandıran bir egzersizdir.


Mekik Çekerken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ve Uyarılar
Tok karna çalışmaya başlamayınız. Bir şeyler yedikten en az 2 saat geçtikten sonra mekik çekmeye başlayınız. Aksi taktirde kusma ve egzersizi yaparken zorlanmalar meydana gelecektir.

Kolay geldiği için yumuşak bir zemin yada yatak üzerinde mekik çekme hareketi çok yanlış bir uygulamadır. Yumuşak zeminde yapılan hareketler belinizde açıklık oluşmasına ve ileri ki safhalarda bel fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabilmektedir.

Mekik hareketi yaparken ellerinizi başınızın arkasında kilitleyip, o şekilde kalkmaya asla kalkışmayın. Çünkü hareketin sizi zorlaması esnasında başınızı ister istemez daha çok çekersiniz ve bu boynunuzun incilmesine ve hatta boyun fıtığına neden olabilir. Bu nedenle yukarıdaki doğru mekik nasıl çekilir resimli anlatımı tekrar okuyup, ellerinizi o şekilde kullanın.

Ayaklarınızı düz bir şekilde uzatarak hareketi yapmayınız. Bu şekilde çekilen mekik hareketi çok fazla verim sağlamaz. Çünkü  ayaklar uzandığında hareketin bir bölümünü baldır ve kalçalarımız üstlenir. Doğal olarak karın kasları istenilen seviyede hareketten verim alamaz.

Önemli olan çok sayıda mekik çekmek değil, hareketi doğru icra etmektir. Vücut yerden kalkarken sağa sola bükülerek zorlanarak yapılan hareketin hiç bir faydası olmayacağı gibi zararları olacağını unutmayınız.

Vücudunuz 1 kez mekik çekmeye müsaitse 1 kez, 2 kez çekmeye müsaitse 2 kez çekiniz ve bunu setler haline dönüştürüp, bel ve karın kaslarınız güçlendikçe sayı artırımına gidiniz. En sık yapılan hataların başında maalesef bu gelmektedir.

mekik nasıl çekilir; bayan; erkek; nizami mekik, mekik nedir,


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar