HALIDAN KEDİ – KÖPEK TÜYÜ NASIL TEMİZLENİR



HALIDAN KEDİ – KÖPEK TÜYÜ NASIL TEMİZLENİR
Evlerimizde kedi ve köpek gibi evcil hayvan beslemek günümüzde oldukça yaygınlaştı. Bunun beraberinde sağladığı birçok faydanın yanı sıra her şeyde olduğu gibi zararda getirmektedir. Evlerinde kedi ve köpek besleyen insanların en çok şikayet ettiği şey ise tüyleridir. Özellikle bazı dönemlerde daha da fazla tüy döken bu evcil hayvanlar ev kadınlarının canını sıkmaktadır. Halı ve koltuk gibi mobilyalara yapışan bu tüylerin temizliği oldukça zordur. Yazımızın devamında halıdan kedi ve köpek tüyü nasıl temizlenir? sorusunun cevabına ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

Halıdaki Kedi ve Köpek Tüyünden Kurtulun!
Günümüzde artık neredeyse her evde bir evcil hayvan var. Yetiştirilen bu evcil hayvanlarının başında kedi ve köpek gelmektedir. Bu evcil hayvanlar ise oldukça tüylüdür. Belirli dönemlerde kedi ve köpekler belirli sebeplerden ötürü çok fazla tüy dökebilmektedir. Bu tüyler genel olarak temizlemesi zordur. Ancak sizlere vereceğimiz yöntem sayesinde hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bu yöntemlerden bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz:


Çek – Pas: Cam üzerindeki ıslaklık ve buğudan kurtulmak için kullandığımız çek pası evcil hayvanlarımızın mobilyalar üzerindeki dökülen tüyleri kullanmak içinde kullanabiliriz. Bu işlem için yanınıza içi su dolu bir kap alınız. Ardından çek pası içerisine sokarak ucunun ıslanmasına yardımcı olunuz. Sonrasında ise ıslattığınız çek pası tüyün olduğu yere fazla bastırmadan sürtün. Bu sayede halı veya koltuk üzerindeki tüyleri toplamış olacaksınız.
Tüy Toplama Ruloları: Market ve pet shoplarda rahatlıkla bulabileceğiniz tüy toplama ruloları ile kedi ve köpek tüylerini çok rahat bir şekilde toplayabilirsiniz. Bu alet sırf tüy temizlemek üzerine üretildiğinden dolayı evde yapabileceğiniz işlemler arasında en verim alacağınız yöntemlerden bir tanesidir.
Balon: Tüy toplama işlemini artık oyun haline dönüştürebilirsiniz. Çocukların sürekli oynadığı balonlar ile kedi ve köpek tüyü toplamanız mümkün. Şişirdiğiniz balonu hayvanınızın üzerine sürtün ve hemen tüylerin bulunduğu alana balonu gezdirerek tüylerin balon üzerine yapışmasına neden olabilirsiniz. Oldukça zevkli bir yöntem olan balon işleminde temizlik oranı biraz daha düşük olabiliyor. Yüzeysel temizlik için önerilebilir.

 
Özel Başlıklı Süpürge Makinesi: Vakum ve başlık sayesinde kullandığınız makinenin kalitesine bağlı olarak derinde bulunan tüyleri dahi temizlemeniz mümkündür. Ancak kalitesiz makinelerde temizleme oranı çok düşüp olup diğer yöntemlerden daha profesyonel bir hal almayacaktır.
Jiletli Tarak: Pet shoplardan kolaylıkla ulaşabileceğiniz jiletli taraklarla tüy temizleme işlemini hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Tüy temizleme amacıyla üretilen bu tarakları kullanırken oldukça dikkatli olmalısınız.
Tırtıklı Eldiven: Son zamanlarda oldukça popülerleşen ürünler arasında yer alan tırtıklı eldiven ile çok basit bir şekilde mobilyalarınız üzerindeki tüylerden kurtulabilirsiniz. Yukarıdaki diğer yöntemlere göre daha derindeki tüylere bu eldiven ile ulaşmanız mümkün.


Yukarıda sizlere verdiğimiz bu yöntemleri uygularken oldukça dikkat etmelisiniz. Aksi halde halı ve koltuklarınıza ciddi zararlar verebilirsiniz. Bu zararı minimize etmek ve halı üzerindeki tüylerden tamamen arınmak için Malatya halı yıkama fabrikalarından profesyonel hizmet veren bir firmayla anlaşmanız önerilmektedir. Profesyonel hizmet vermeyen bir firma ile anlaşmanız halinde ilkel yöntemlerle temizlenmeye çalışılır ve halınıza zarar gelebilmektedir.

Malatya Halı Yıkama Fiyatları
Malatya’da halı yıkama pazarına öncülük eden firmalardan biri olmanın gururunu yaşıyoruz. Düşük ücret yüksek performans anlayışımız ile kısa süre içerisinde bir marka olmayı başardık. Halılarınızı metrekare hesabı üzerinden fiyatlandırarak yıkıyoruz. Metrekaresi 4 TL üzerinden fiyatlandırma yapmakta olup kurumsal ve toplu alım gibi hizmetlerde indirim sağlamaktayız. Bizimle iletişime geçerek fiyat teklifi alabilirsiniz.



 

Yorum Gönder

0 Yorumlar