Jojoba Yağının Cilt ve Saç İçin Faydaları Nelerdir?

Güzellik ve bakım için kullanılan yağlardan biri olan jojoba yağının pek çok kullanım alanı var. Hepimiz kozmetik ürünlere hayatımızda o kadar çok yer açtık ki daha doğal olanı unuttuk. Aslında saç ve cilt bakımında kullanılan hem doğal hem de bir o kadar besleyici olan yağlar var ki. Jojoba yağı bunlardan sadece bir tanesi. Jojoba çöllerde yetişen çalı tipi bir bitkidir. Gelin bu bitkinin faydalarına birlikte bakalım.

jojoba yagi cilt ve sac


Jojoba Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı cilde ekstra nem ve de esneklik kazandırdığı için cilt bakımda kullanılan bir yağdır. Jojoba yağının yapısı cildimizin ürettiği yağ ile benzerlik gösterir. Bu nedenle jojoba yağı cildimizle bütünleşir. Ayrıca jojoba yağı cildi dengeleyen ve iyileştiren bir özelliğe sahip olduğundan kuru, yağlı ya da karma ciltlerde rahatlıkla kullanılabilir. İçerdiği proteinler sayesinde cildin kolajen üretimine katkıda bulunur.
Jojoba yağı ciltte çok hızlı emilen bir yağdır. Birkaç damlayı avucunuza alarak cildinize uygulayabilirsiniz. Gül yağı, yasemin yağı ya da lavanta yağı ile karıştırarak da kullanmanız mümkün. Nemlendirici kreminizin içerisine katarak da uygulamanız mümkün.

Jojoba Yağının Saç İçin Faydaları Nelerdir?

Jojoba yağı saçlarımıza kaybettiği nemi geri kazandırmaya yardımcı olur. Ayrıca saçı güçlendirerek, kepeği önlemede de destek olur. Evde kullandığımız her saç bakım yağı gibi jojoba yağını da isterseniz tek başına isterseniz de başka yağlarla karıştırarak uygulayabilirsiniz. Jojoba yağını maske şeklinde uygulayabilir 15-20 dk saçınızda bekleterek sonrasında yıkayabilirsiniz. Maske yapmaya üşeniyorum diyenler de saç kreminin içine birkaç damla jojoba yağı damlatarak faydalarından yararlanabilir.

Jojoba yağının fiyatları 7-10 TL arasında değişse de daha organik olduğunu ileri süren markalarda fiyatları 50 TL'ye kadar çıkabilmektedir. Jojoba yağını saklarken ise buzdolabı ve soğuk yerleri tercih etmeyin. Jojoba yağı donduğu zaman içerisindeki iyileştirici özelliğini kaybediyormuş. Sizin de kullandığınız jojoba yağı gibi doğal bir yağ var mıdır?

Yorum Gönder

0 Yorumlar