mekik çekme aletleri ve fiyatları




Mekik Hareketi
Bayanlar için düz bir karına erkekleri için ise göbek çıkıntısı olmayan hatta mümkünse baklava dilimi misali bir yapıya sahip olmak en istendik şeylerin başında gelir. Hatta bu istekler doğrultusunda imkanlar zorlanır, bir alış veriş sitesine girilir ve o kısacık sürelerde mükemmel vücut biçimlendirdiği ve hatta karın kasları yaptığı iddia edilen pahalı aletlerden sipariş verilir.  Merakla beklenen çalışma aleti eve geldiğinde büyük bir heves ile çalışma programı uygulanır fakat oda ne aylar geçer fakat karın kaslarında biçimlenme şöyle dursun kıpırdama dahi yoktur.
Evet, yukarıdaki hikâyeyi ucundan kıyısından birçoğumuz yaşamışızdır. Mekik hareketleri son derece yararlı bir uğraşsa da mucizeler meydana getiremiyor işte. Mekik hareketlerinden istendik verimin alınamaması çoğu zaman yanlış çalışmadan kaynaklanıyor. Aslına bakarsanız hiç alet kullanmadan kuralına uygun yapılan bir mekik hareketi istediğiniz etkileri (kısa sürede olmasa bile) size sunacaktır. Mekik hareketlerinde önemli olan düzen ve kurallara riayettir. Aşağıda iyi bir çalışma şeklinin ve duruşlarının nasıl olması gerektiğini ve dikkat etmeniz gerekenleri okuyacaksınız.

Mekik çekmede duruş:
1.    Yere sırt üstü uzanın. (uzandığınız yer düz ve sizi rahatsız etmeyecek sertlikte olmalı. Kauçuk minderler ve buna benzer sert ama rahatsızlık vermeyecek zeminler uygundur. Evde ince bir minder veya halı vb.)
2.    Dizlerinizi bükerek 90 derecelik pozisyonda sabitleyin.
3.    Bu durumda ayaklarınız yere kesinlikle düz basmalıdır.
4.    Ellerinizi başınızın yanına getirin ve parmak uçlarınızı kulaklarınıza değdirin. (NOT: Asla ellerinizi boynunuzun arkasında kenetlemeyin)
(Aşağıda toplu uyarılar bölümünde yukarıdaki isteklerin gerekçelerini okuyacaksınız.)


Mekik hareketi:
1.    Şimdi birkaç kere derin nefes alıp verin ve harekete başlamak için odaklanın.
2.    Vücudunuzu yavaş ve kendinizden emin olarak yukarıya kaldırın. Bu arada nefes vermeyi unutmayın.
3.    Dizlerinize kadar gitmek zorunda değilsiniz. Belirli bir mesafeden dönebilirsiniz. Burada dikkat edeceğiniz şey karın kaslarınızın gevşememesidir. Karın kaslarının gevşemesine asla müsaade etmeyin.
4.    Şimdi tersi harekete başlayın yani vücudunuzu aşağıya indirin. Bu esnada karın kaslarınızın hala sıkı olduğundan emin olun. Vücudunuzu asla yerde serbest bırakmayın. Karın kaslarınızın her daim kasılı kalmasına dikkat edin.
5.    Vücudunuzu aşağıya indirirken nefes almayı unutmayın. Nefesinizi burnunuzdan alıp ağzınızdan verin. Bunu her türlü egzersiz ve spor faaliyetinde alışkanlık haline getirin.
6.    Bu hareketleri alışkanlıklarınıza ve dayanıklılığınıza göre tekrar ediniz.

Uyarılar:
1.    İlk olarak mekik hareketi derin yumuşaklık içeren kanepe, yatak, kalın sünger gibi yerlerde yapılamamlıdır. Bu gibi yerler belinizde açıklığa ve ilerleyen zamanlarda bel fıtığına sebep olacaktır. Buna çok dikkat edin. Sağlığınız çok değerlidir.
2.    Mekik hareketi, etkilerini kısa sürede göstermez siz dayanıklı olun ve sürekliliğin gelişinize çok etki edeceğini unutmayın. Mekik hareketlerinden mucizeler beklemek sizi hayal kırıklığına uğratır.
3.    Mekik hareketi asla zayıflamak için yapılmamalıdır. Çünkü bu harekette çalışan kasla küçük gurup kaslarıdır. Hafif tempoda yürümek hatta bulaşık yıkamak dahi daha fazla enerji harcamanız anlamına gelir. Mekik hareketleri ancak belin ve karnın biçimlendirilmesi için yapılır. (yine de bu hareketler bel ve karın yağlarının erimesine faydalı olur.)
4.    Mekik hareketinde asla ellerinizi boynunuzun arkasında kenetlemeyin. Çünkü hareketi yaparken ellerinizle boynunuzu fazlaca çekersiniz ve boyun incinmelerine ve ileriki zamanlarda boyun fıtığına neden olursunuz.
5.    Mekik hareketi yaparken ayaklarınızı uzatmayın. Ayaklar uzatılarak yapılan mekik hareketinde hareketin bir bölümünü kalça ve baldır kasları üstlenmektedir. Her ne kadar zorlansanız da aslında karın kaslarınızı değil diğer gurup kasları çalıştırmakta olduğunuzu unutmayın.
6.    Mekik çekmek bütün vücudu dizlere kadar çekmek değildir. Vücudunuzu dizlerinize kadar çekmenin bazı zararları olabilir. Özellikle Bu harekete yeni başlayanlar yukarıdaki resimde görüldüğü gibi bir mekik hareketi yapması daha doğru olur. Daha sonra bel ve karın kaslarınız kuvvet kazandığında daha fazla hareket serbestîsine kavuşursunuz.
7.    Biz mekik çekerken sağa sola kıvrılarak yapılan hareketleri doğru bulmuyoruz. Özellikle yani başlayanlarda zararlı olduğuna dahi inanıyoruz.
8.    Mekik hareketlerini 5 defa tekrarlayarak birden fazla setler halinde yapabilirsiniz. İlk önceleri bir karın ağrısı hissetmeniz doğaldır daha sonra bu karın ağrısı geçecektir.

Not: Sitemizin sizler için hazırladığı resmi(yukarıda) dikkatlice inceleyiniz. Bu makale birden fazla İngilizce ve Türkçe kaynak incelenerek kaleme alınmıştır. Bazı yargılara kişisel tecrübelerle varılmıştır. Yanlış yapabileceğimizi biliyoruz. Siz değerli ziyaretçilerimizin bizleri düzeltmelerini umuyoruz. İyi çalışmalar dileğiyle.




 

Yorum Gönder

0 Yorumlar