mekik çekme aletleri ve fiyatları


Mekik Aleti
Yanlış ve bilinçsizce mekik çekmek hem bel sağlığınız için hemde sağlıklı kas yapabilmeniz için bazı sorunlar ortaya çıkarabilir. Bunun için size uygun mekik çekme aletlerine başvurabilirsiniz. Böyle bir şey düşünüyorsanız gelebileceğiniz en doğru yerdesiniz.






Daha Sağlıklı Kaslar
Mekik çekmenin de aleti mi olurmuş gibi yanlış bir düşünceye sakın kapılmayın. Çünkü mekik çekmek karın kası yapabilmeniz açısından gayet ciddi bir iştir. Yere sereceğiniz bir atletizm minderi bile daha sağlıklı kas yapabilmenizi sağlayacaktır. Düzgün bir bel ve sağlıklı kaslarla daha güzel bir fiziğe kavuşabilirsiniz. Hangi pozisyonda mekik çekerseniz karnınızın hangi bölgesindeki kaslar aktif olur bunu bilmiyorsanız eğer bunun için uygun mekik çekme aleti sayesinde orantılı ve sağlıklı karın kaslarına sahip olabilirsiniz. Belinize uygun olarak hazırlanmış ve adalelerinizi daha çabuk ortaya çıkarmanızı amaçlayan mekik çekme koltuklarına ulaşmak daha önce bu kadar kolay ve ekonomik de olmamıştı üstelik. Bütçenize uygun mekik aleti fiyatları için en doğru yerdesiniz.

Normal mekik çekmek ters mekik çekmeye göre biraz daha kolaydır. Fakat iş ters mekiğe geldiğinde sadece karnınızı değil aynı zamanda sırtınızı da zorlarsınız ve bu da sizin bazı bel sorunlarına yakalanmanızı sağlar. Eğer bu tür bel sorunları yaşamak istemiyorsanız o halde kendi imkanlarınızla yerlerde uğraşmak yerine ihtiyacınız olan şeyi yani bir ters mekik aleti alarak hem bel sorunlarınızın önüne geçer hemde sağlıklı bir fiziksel görünüme sahip olabilirsiniz.

Mekik çekme egzersizlerini yapanlar sadece kas yapmak isteyenler değil aynı zamanda kilo vermek isteyenlerde olabilir. Kilolu insanlar için mekik çekmek oldukça zor bir iştir. Fakat bu konuda mekik aleti kullananlar, kullanmayanlara nispeten daha sağlıklı ve daha hızlı kilo vermektedir. Eğer sizde kilolarınızdan kurtulmak ya da kaslı bir fiziğe sahip olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.
Mekik Aletleri Kullanın Daha Keyifli Spor Yapın

Sağlıklı veya fit olmaya çalışırken, sağlığımızdan olmamalıyız. Mekik aletini kullanmadan önce kendimize ve çalışma alanımızın geniş olmasına dikkat etmeliyiz.
Mekik Aleti Kullanırken Dikkat Etmemiz Gereken En Önemli Şey!
Mekik aleti kullanırken, dikkat etmemiz gereken en önemli şey, nefes kontrolü ve nefes alış veriş şeklidir.

a) Kollarımızdan destek alıp sırtımızı yerden kaldırırken burnumuzdan nefes alıp.
b) Sırtımız yere gelip uzanma pozisyonuna alırken ağzımızdan nefes vermeliyiz.
Hareketlerinizi vücudumuzu kaldırırken hızlı, indirirken yavaş, yani daha ağır yapar ve nefes alışverişlerimizi kurallarına göre yaparsak mekik aletlerinden alacağımız verim daha etkili olur.

Mekik Aletini Bölgesel Kullanmak
Mekik aletimizi kullanırken, vücudumuzun hangi bölgesi için kullandığımızı bilmeliyiz.

Karın kası üç bölüme ayrılır.
1) Üst karın kası
2) Alt karın kası
3) Yan karın kasları
Ayrıca Mekik aletlerimizle, Basen, Bel ve Bacak kaslarımızı da çalıştırabiliriz.



Doğru Mekik Nasıl Çekilir?
Mekik çekmek karın kaslarının gelişimi için en etkili hareket olmasa da uygulaması nispeten kolay olduğu için sıklıkla tercih ediliyor.  Çoğu kişi çelik gibi karın kaslarının olacağını düşünerek yere yatıp televizyon karşısında mekik çekiyor. Ancak hareketin etkili olabilmesi için mekik çekerken doğru formu korumak esastır. Joseph Pilates’in de belirttiği gibi “İyi planlanmış ve doğru yapılan az tekrarlı egzersiz; çok sayıda, doğru uygulanmayan, zorlayıcı egzersizden daha etkilidir.” Bu makalede Pilates bakış açısıyla bu hareketin nasıl doğru yapılması gerektiğini aktaracağım.

Önce hareketin amacına değinelim.  Halk arasında “mekik” ya da “yarım mekik” olarak bilinen, spor salonlarında “Crunch” olarak geçen,  Pilates sisteminde ise “Chest Lift” ya da “Curl up” şeklinde adlandırılan egzersizin amacı omurganın fleksiyonudur. Yani omurganın öne doğru bükülme hareketidir. Bu hareketi yaptıran ana kas grubu ise karna baklava görünümünü veren Rectus Abdominis kasıdır. Eksternal ve İnternal oblikler de bükülmeye yardımcı olur. Transverse Abdominis kası ise hareket esnasında omurgayı stabilize eder.  Hareketi doğru şekilde uygulayabilmek ve kolaylıkla gerçekleştirebilmek adına mekik aleti ya da mekik sehpası kullanılabilir. Ancak, özellikle evde spor yaparken bu hareketi doğru uygulayabilmek için önce hiza kurallarına uyarak bir kurulum sağlanmalıdır:

Klasik bir mekik egzersizinde sırtüstü yatış pozisyonunda, ayak tabanları, kürek kemikleri ve baş yerde olacak şekilde konumlanılır. 
Dizler bükülü, ayaklar ve dizler kalça hizasında açıktır. Kalça hizasından kasıt kalça genişliği değil kalçanın ön tarafındaki çıkık kalça kemiklerinin (ASİS) hizasıdır.
Eller başın arkasında kenetlenir. Kenetlediğiniz elleri başı koyacağınız bir yastık gibi düşünebilirsiniz. 
Dirsekler ne çok açık ne de çok kapalı olmalıdır. Göz ucuyla görülebilecek bir şekilde hizalanır.
Omuzlar kulaklardan uzaklaştırılır. Kürek kemikleri yerde birbirine yaklaşır. Göğüs kafesi yumuşatılır. Yani alt kaburga kemikleriniz dışarı doğru fırlıyorsa verdiğiniz nefes ile kaburgaları yere doğru indirmeyi araştırabilirsiniz.

Eğer her şey hazırsa burundan bir nefes alıp ağızdan verdiğiniz nefes ile başı, boynu ve kürek kemiklerini yerden sıyırarak üst gövdeyi kaldırın.  Omurganızı bir pipet gibi düşünün, onu hiçbir yerinden kırmadan bu hareketi yapmanız gerekir. Bir başka deyişle, kalkış esnasında başın tepesinden uzayarak gövdeyi öne doğru bükmeniz gerekir. Yukarı değil, dizlerin üzerinden ileriye doğru bakın. Nefes alırken gövdeyi yine uzatarak yere indirin.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar