El bakımında önemli ipuçları

Bir kadının en önemli yerlerinden biri elleridir. Eller, kadının zerafetini ve güzelliğini yansıtır.
Yapılan araştırmalara göre erkekler de en az kadınlar kadar ellere önem veriyor hanımlar. Yaz kış çatlayan, çabuk kırılan ya da uzamak bilmeyen tırnaklar için kadincaozel.com reçetelerini deneyin!

Elleriniz kuru veya sürekli çatlıyorsa bol bol su için! Su içmek cildinizi canlandıracak ve içten bir nem verecektir. Ayrıca yatmadan önce süreceğiniz gliserinli el kremleri de güne daha yumuşak ellerle başlamanıza yardımcı olacaktır. Deterjana temas etmek de cildin yapısına zarar verir. Bunun için bir bulaşık eldiveni edinirseniz, daha az zarar görmüş olursunuz. Bulaşık yıkadıktan sonra ellerinize nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin!

Kullandığınız sabunların ph dengesine bakıp cildinize az zarar veren sabunları tercih etmelisiniz. Ellerinizi yıkadıktan sonra parmak aralarına kadar kurulamak da oldukça önemlidir. Aksi taktirde mantar oluşabilir.

Kat kat olan ve kırılan tırnaklarınız içinse tırnak makaslarından vazgeçin ve törpüyle kısaltmaya başlayın. Törpü, tırnaklarınızın daha muntazam ve sağlıklı uzamasına yardımcı olacaktır. Düzenli manikür yaptırıyorsanız, gittiğiniz yerin ve kullanılan malzemelerin steril olmasına özen gösterin. Tırnak etlerinizi keserken kanamamasına dikkat edin. Aksi taktirde mikrop kapabilir ve ciddi enfeksiyon sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz.

Daha yumuşak ve pürüssüz ellere sahip olmak için şeker ve zeytinyağını karıştırarak doğal bir peeling yapabilirsiniz. Ellerinize uyguladıktan 5 dakika sonra ılık suyla durulayın ve ardında nemlendirici sürün. Sonuca inanamayacaksınız!

Çok sık oje sürenler içinse durum biraz daha farklı. Tırnaklarınız oje yüzünden hava almadığı için sararıp daha hassas bir yapıya bürünebilir ve kolay kırılabilir. Bunun için sık oje sürmemeye ve tırnaklarınızın hava almasına dikkat edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar