YAZI GÜZELLEŞTİRECEK YENİ ŞEY

Koca ramazanı yedik, bayrama ramak var. Önümüz tatil, güneş, seyahat... Plaj, kum, sefahat... Bildikleriniz cepte dursun, buyurun size 2016’dan Türk sahillerine yeni vuranlar, karpuz kabuğunun yüzme arkadaşları, denizle mehtabın iki sayfada sezon hediyeleri, stilden spora, televizyondan tiyatroya uzmanların seçtikleri, önerdikleri...
Kilyos’tan Ibiza olur mu?
Yılların Solar Beach’i el değiştirdi, değiştirmekle de kalmadı, ‘Karadeniz’ kıyısında Ibiza hallerine boyandı...
Deniz zaten vardı, güzel bir sahili de... Bu yaz üstüne kulüp, nargile kafe, su sporları, VIP localar, sörf okulu, Alaçatı adında bir restoran, Karpuz Kafa manavı, Karaköy Cano Snack Bar, plaj jakuzileri ve parti havuzu eklendi. Kilyos’taki Solar Beach, kuzeye bakan yüzünü, batıya, Ibiza’ya çevirdi çok da iyi etti. Şehir merkezine sadece bir saat mesafede, riviyera rüzgârları esiyor; ilginize, bilginize...

Radarınızda olsun
** İzaka Havuz: Taksim’deki Park Hotel’in tepesindeki İzaka Restaurant’ın bu yıl açılan havuzu, insana Boğaz’daki bir beach club’da hissettiriyor. Ama yemekler sahil atıştırmalığı değil, dünyanın her yerinden rafine lezzetler.
** Yada Beach: Büyükada’nın bakir koyu Virabağ’daki beach club, bu yıl akşamüstleri happy hour partilerine başladı.
Ateş hattından bildiriyorum
Şu anda bulunduğum nokta, Hande Yener’in ortak olduğu Donna Sebastian Beach’in en ucu. Arkamda gördüğünüz plajsa Yener’in geçen sene Berksan’la birlikte işlettiği Çilek Beach. Geçen yılki ortaklık bozuldu; anlaşılan o ki Berksan bu sene Demet Akalın’la işler yapacak. Eğer öyle olursa, iki büyük ‘pop kuma’ birbirleriyle 100’er metre mesafeden rekabet yapacak...
** Yalıkavak’taki bu kapışma hızını alamadı, Gümbet’e taştı. Madem Demet, Hande’ye böyle meydan okuyor, berikinin de eli armut toplamıyor tabii. O da tuttu, Demet Akalın’ın en güçlü olduğu kalede, zırt pırt konser vediği Gümbet’te Sebastian Bar’ı açtı.
** Demeye kalmadan topa Hadise de girdi. Sebastian, Çilek ve Palmalife sıra sıra dizilmiş plajlar. Hadise de bu yaz Palmalife’ı işletiyor.
** Plaj maçında bu sene Mufla’cılar da topta. Küdür Mevkii’ndeki Xuma Beach’in hemen yanına onlar da bir tane kondurdu. Dekorasyonu şirin ve lahmacunları lezzetli.
** Hazır beach’lerden konu açılmışken, Asmalımescit’teki Off Pera da beach işine girdi: Off Gümüşlük. Arkadaki hamaklı bahçesi çok şirin. Gündoğan’daki Moon Beach ise bu yıl Tilkicik Koyu’nda.
** Beach’ini yenileyip sezona iddialı girenlerden biri de Kuum Otel. Bu yıl akşamüstü partilerine abanacaklar.
Radarınızda olsun
**Hâlâ: Marinaya 100 metre mesafede 500 yıllık bir motel ve bar. Bulmanız neredeyse imkânsız ama sorun, otoparkçılar falan herkes biliyor: Cool insanlar, limon ağaçlı bahçe, muhteşem kokteyller...
** Gönülçelen: Gümüşlük’ün dumanı üstünde barı. Bu akşam Murat Meriç çalıyor.
** Heykel selfie’leri: Sebastian Beach’in girişinde bir dükkân açıldı. Giriyorsunuz, 360 derece fotoğraflarınızı çekiyorlar, sonra o an üstünüzde ne varsa onlarla beraber 3D heykelinizi yapıyorlar. Hem de istediğiniz boyda!

En havalı 5 sürpriz
** Torba’da Nikki Beach...
Avantajı: Torba gibi bakir ve güzel bir yerde olması.
Dezavantajı: Torba’nın kuş uçmaz kervan geçmez bir yer olması.
** Göltürkbükü Blue Marlin...
Avantajı: Arkasında İbiza tecrübesi olması.
Dezavantajı: Mandarin Otel’in aşırı ciddi ve soğuk havası.
** Yalıkavak Interni...
Avantajı: Türklerin Mykonos’ta sevdiği bir yer olması.
Dezavantajı: Rekabetin tavan yaptığı Yalıkavak’ta olması.
** Marina Soprano’s...
Avantajı: Bir zamanların Pasha’sı neyse şu anda o olması.
Dezavantajı: Otel lobisinden giriliyor olması.
** Il Richio...
Avantajı: Santorini tarzı mavi-bembeyaz restoran ve beach club.
Dezavantajı: Göltürkbükü’nde olması. Öyle bir yer mi kaldı?




Hacımemiş öldü, yaşasın Yenimemiş
Bundan üç yıl önce, “Alaçatı’nın anacaddesi Kemal Paşa bitti, bütün cool tipler Hacımemiş Mahallesi’ne kaçıyor” diye yazdığımda tam da aynı durumdaydı. Şimdi de Hacımemiş ayağa düştü... Ordular, Dutlu Kahve’den sağa dönün, ilk hedefiniz Yenimemiş!

** Hacımemiş’in en sevilen dükkânıydı Pop. Oradan kaçtı, Yenimemiş’te yeni yer açtı.
** Haldun Demirhisar, kafayı geri dönüşüme takmış bir tasarımcı. Deli İşi adlı şirketinin ofisinde sandalye de tasarlıyor, iç mimari projeleri de yapıyor.
** Take Five sıkı bir caz bar ve sanat kafe. canlı performanslar olduğu gibi duvarlarda sergilenen eserleri de satın alabiliyorsunuz.




Yorum Gönder

0 Yorumlar