Çabuk Yağlanan Saçlar İçin Bakım Önerileri Nelerdir?

Bir kadının güzelliği ortaya çıkaran en önemli etkenlerden biridir bakımlı saçlar. Ancak kimileri için saç bakımı yapmak o kadar da kolay değildir. Özellikle çabuk yağlanan saçlara sahipseniz saçlarınıza iyi bir bakım yapmanız gereklidir. 

yagli saclara bakim

Saç yağlanması özellikle ince telli saçların bir problemidir. Fazla yağlanmayı önlemek için doğru şampuan seçmek çok önemlidir. Kremi fazla olan şampuanlar sizin için uygun değildir. Ayrıca kullandığınız şampuanı da iyi durulamanız gerekli. Aşırı sıcak su ile duş yapmak saç derinizi kuruttuğu için yağ üretimini arttırabilir bu nedenle daha ılık su ile duş yapmanızı öneririm. Haftada bir saçınızı sirkeli su ile yıkayabilirsiniz. Sirke hem saçı temizler hem de daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. 

cabuk yaglanan saclara oneriler

Duş sonrasında ise sıcak fön ile kurutmak yerine kendi haline bırakarak kurutmak daha uygundur. Ancak ıslak saç ile kalmanın da eksi yanları olduğunu unutmamak gereklidir. Özellikle saçınızdaki yağlanmayı arttıracak olan saç şekillendirici ürünleri kullanmaktan kaçının. Son dönemde çıkan kuru şampuanlar da çabuk yağlanan saçları olanlar için kurtarıcı ürünlerden bir tanesi. Gün içerisinde saçlarınızla çok oynuyorsanız bu alışkanlığınızdan da vazgeçmelisiniz. 

Tabii ki sağlıklı beslenmek ve yağlı yiyeceklerden uzak durmak vücut sağlığınıza olduğu kadar saçlarınızın sağlığı için de önemlidir.

Çabuk yağlanan saçlara sahip olmak zordur ancak bazı küçük detaylara dikkat ederek siz de bunu kontrol altına alabilirsiniz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar