Alkali Su Nedir? Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda her yerde görür oldum Alkali Su yazılarını. Merakıma yenik düşüp araştırdım ve öğrendiklerimi de sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimiz kızartmalara bayılıyoruz, ya yediğimiz rafine gıdalar ve beyaz unlu mamuller. Bizim vücudumuzun ph değeri alkali yönündedir ancak tükettiğimiz bu gıdalar nedeniyle ile vücudumuzun asit oranı artmaktadır. 

alkali su nasil hazirlanir
Alkali Su Nedir?

Daha detaylı olarak anlatmam gerekirse; nasıl ki havadaki maddeler bir elmayı içten içe çürütüyorsa, bizim de yediğimiz zararlı gıdalar, gazlı içecekler, stres, üzüntü, öfke gibi olumsuz duygular vücudumuzu da etkilemekte ve hücrelerimizde bozulmalara sebep olmaktadır.
Daha başka bir örnek daha vermek istiyorum. Ellerinizle çiğ tavuk ya da ete dokunduğunuzda ellerinizde oluşan yağı geçirmek için ellerinizi sadece su ile yıkarsanız ellerinizden bu yağlılık hissi gitmez ama sabun ile yıkadığınızda ellerinizdeki yağlardan kurtulabilirsiniz. Bunun nedeni sabunun alkali olmasından kaynaklanıyor.

Alkali Suyun Faydalı Nelerdir?

Hücrelerde hidratasyon yani nemlenme sağlar. Vücudumuzdaki hücrelerin yenilerek daha genç ve sağlıklı kalmasını sağlar.Vücudumuzda biriken asidik toksinlerin atılmasını sağlar. Bu kadar güzel faydaları varsa hepimiz alkali su tüketmeye başlamayız bence.

farmasi alkamine damla
Farmasi Alkali Su Damlası

Kullanmak ve denemek amacıyla ben kendime Farmasi'nin Alkamine Alkali Su damlasını aldım. Ancak siz dilerseniz 2 litre suya 1 tatlı kaşığı İngiliz karbonatı (bulamadığınız takdirde bildiğimiz karbonat da olur) koyarak evde kendi alkali suyunuzu hazırlayabilirsiniz. 

Alkali olan besinleri daha fazla tüketip, asidik değeri fazla olan gıdalardan da kaçınabilirsiniz. Basit olarak söylemek gerekirse daha fazla sebze ve meyve tüketmeliyiz. Alkali besinlere örnek olarak; ıspanak, brokoli, buğday çimi, salatalık, zencefil, hindibağ, ısırgan otu, nane, zeytinyağı verilebilir.

Sabahları güne alkali su ile başlamalıyız. Eğer hazırladığınız karbonatlı suyu içmekte zorlanıyorsanız içerisine bir miktar bal ekleyebilirsiniz. Gün içerisinde ile yediğimiz besinleri de dengeleyebilirsek sağlıklı yaşama bir adım daha atmış oluruz. Siz hiç alkali su kullandığınız ya da alkali diyet yaptınız mı? Etkilerini benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Yorum Gönder

0 Yorumlar